2018. április 23. 12:37
mfor.hu

Orbán Viktor postai ("sárga") csekken, feladóként saját nevét megadva rótta le a rá kiszabott büntetést - írja Facebook-oldalán a K-Monitor.

Orbán Viktor miniszterelnököt még a választások előtt bírságolta meg a Nemzeti Választási Iroda a Facebook-oldalára feltöltött, óvodásokat szerepeltető kampányvideója miatt. A határozat értelmében el kellett távolítania a videót, be kellett fejeznie a jogsértést és 345 ezer forintos bírságot is be kellett fizetnie.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A K-Monitor még április 15-én érdeklődött a Nemzeti Választási Iroda elnökénél, Pálffy Ilonánál, hogy Orbán teljesítette-e a rá kiszabott bírságot.

A tájékoztatás szerint Orbán Viktor a határidő lejárta előtt, sárga csekken saját nevében fizette be a bírságot. A 345 ezer forintos bírság komolyabb gondokat is okozhat a család költségvetésében - legalábbis, ha hihetünk a kormányfő vagyonnyilatkozatának. Eszerint ugyanis a feleségével közös bankszámláján összesen 993 ezer forintnyi megtakarítása van. A bírság most ennek harmadát elvitte.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.