2019. január 10. 12:50

A miniszterelnök szavai azt sugallják, hogy nem lesz váltás a jegybank élén.

Semmilyen meglepetés nem várható - mondta a mai Kormányinfón Orbán Viktor a jegybank következő vezetőjére vonatkozó újságírói kérdésre.
A jelenlegi elnök, Matolcsy György mandátuma márciusban jár le. Mint portálunk ebben a cikkben pár hete megszellőztette, annak van nagyobb esélye, hogy Matolcsy egy újabb ciklust kezd meg jegybankelnökként,. Erről nincs hivatalos döntés, de magas szintű kormányzati forrásunk azt tartotta valószínűbbnek, hogy Matolcsy hosszabbít.

Orbán Viktor az ezzel kapcsolatos kérdésre ma azt válaszolta, hogy semmilyen meglepetés nem lesz. Ezt kétszer is elmondta, de mást nem tett hozzá.

A válasz ugyanakkor azt sejteti, hogy Matolcsy maradhat a jegybankelnök. Meglepetést inkább egy új elnök személye jelenthetne, a váltás mindig más, új helyzetet jelent, míg a hosszabbítás az állandóságot. Ebből kiindulva továbbra is annak látjuk nagyobb esélyét, hogy Matolcsy marad az MNB elnöke március után.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.