TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. január 10. 12:50

A miniszterelnök szavai azt sugallják, hogy nem lesz váltás a jegybank élén.

Semmilyen meglepetés nem várható - mondta a mai Kormányinfón Orbán Viktor a jegybank következő vezetőjére vonatkozó újságírói kérdésre.
A jelenlegi elnök, Matolcsy György mandátuma márciusban jár le. Mint portálunk ebben a cikkben pár hete megszellőztette, annak van nagyobb esélye, hogy Matolcsy egy újabb ciklust kezd meg jegybankelnökként,. Erről nincs hivatalos döntés, de magas szintű kormányzati forrásunk azt tartotta valószínűbbnek, hogy Matolcsy hosszabbít.

Orbán Viktor az ezzel kapcsolatos kérdésre ma azt válaszolta, hogy semmilyen meglepetés nem lesz. Ezt kétszer is elmondta, de mást nem tett hozzá.

A válasz ugyanakkor azt sejteti, hogy Matolcsy maradhat a jegybankelnök. Meglepetést inkább egy új elnök személye jelenthetne, a váltás mindig más, új helyzetet jelent, míg a hosszabbítás az állandóságot. Ebből kiindulva továbbra is annak látjuk nagyobb esélyét, hogy Matolcsy marad az MNB elnöke március után.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.