2019. február 27. 12:14
mfor.hu

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos gazdasági évnyitóján 2030-ig hat célt fogalmazott meg.

A fejlődés jellege megmarad, ami ma jellemzi Magyarországot, ennek első tulajdonsága, hogy 2 százalékponttal Nyugat-Európa felett növekszünk - mondja a miniszterelnök a Portfólió tudósítása szerint. Orbán 2030-ig hat célt tűzött ki Magyarország számára.

Fotó: MTI Fotó: MTI

  1. Magyarország Európa 5 legjobb országa között legyen, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. Ez jelent tisztaságot, biztonságot is.
  2. Magyarország az 5 legversenyképesebb ország között legyen.
  3. Meg kell állítani a népesedési hanyatlást.
  4. Fizikai és gazdasági értelemben is újjá kell építeni a Kárpát-medencét. Ennek egyik része az országhatárainkig elérő autópálya-hálózat.
  5. Energiafüggetlenség elérése. Ehhez fejleszteni kell Paksot, meg kell épülnie az Északi Áramlatnak, fejleszteni kell a zöldenergiát, főként a napenergiát, Magyarországon keresztül kell szállítani a Románia által kitermelt gázt.
  6. Kárpát-medence után a teljes közép-európai régió gazdasági egységgé alakítása. Vagyis  legalább annyi pénzt kell megkeresnünk külföldön, amennyit innen kivisznek, be kell szállni a globális gazdasági versenybe. Erre ki kell dolgozni egy programot, amire a jegybankot felkértem - mondja Orbán.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.