<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos gazdasági évnyitóján 2030-ig hat célt fogalmazott meg.

A fejlődés jellege megmarad, ami ma jellemzi Magyarországot, ennek első tulajdonsága, hogy 2 százalékponttal Nyugat-Európa felett növekszünk - mondja a miniszterelnök a Portfólió tudósítása szerint. Orbán 2030-ig hat célt tűzött ki Magyarország számára.

Fotó: MTIFotó: MTI

  1. Magyarország Európa 5 legjobb országa között legyen, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. Ez jelent tisztaságot, biztonságot is.
  2. Magyarország az 5 legversenyképesebb ország között legyen.
  3. Meg kell állítani a népesedési hanyatlást.
  4. Fizikai és gazdasági értelemben is újjá kell építeni a Kárpát-medencét. Ennek egyik része az országhatárainkig elérő autópálya-hálózat.
  5. Energiafüggetlenség elérése. Ehhez fejleszteni kell Paksot, meg kell épülnie az Északi Áramlatnak, fejleszteni kell a zöldenergiát, főként a napenergiát, Magyarországon keresztül kell szállítani a Románia által kitermelt gázt.
  6. Kárpát-medence után a teljes közép-európai régió gazdasági egységgé alakítása. Vagyis  legalább annyi pénzt kell megkeresnünk külföldön, amennyit innen kivisznek, be kell szállni a globális gazdasági versenybe. Erre ki kell dolgozni egy programot, amire a jegybankot felkértem - mondja Orbán.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.