TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. február 27. 12:14
mfor.hu

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos gazdasági évnyitóján 2030-ig hat célt fogalmazott meg.

A fejlődés jellege megmarad, ami ma jellemzi Magyarországot, ennek első tulajdonsága, hogy 2 százalékponttal Nyugat-Európa felett növekszünk - mondja a miniszterelnök a Portfólió tudósítása szerint. Orbán 2030-ig hat célt tűzött ki Magyarország számára.

Fotó: MTI Fotó: MTI

  1. Magyarország Európa 5 legjobb országa között legyen, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. Ez jelent tisztaságot, biztonságot is.
  2. Magyarország az 5 legversenyképesebb ország között legyen.
  3. Meg kell állítani a népesedési hanyatlást.
  4. Fizikai és gazdasági értelemben is újjá kell építeni a Kárpát-medencét. Ennek egyik része az országhatárainkig elérő autópálya-hálózat.
  5. Energiafüggetlenség elérése. Ehhez fejleszteni kell Paksot, meg kell épülnie az Északi Áramlatnak, fejleszteni kell a zöldenergiát, főként a napenergiát, Magyarországon keresztül kell szállítani a Románia által kitermelt gázt.
  6. Kárpát-medence után a teljes közép-európai régió gazdasági egységgé alakítása. Vagyis  legalább annyi pénzt kell megkeresnünk külföldön, amennyit innen kivisznek, be kell szállni a globális gazdasági versenybe. Erre ki kell dolgozni egy programot, amire a jegybankot felkértem - mondja Orbán.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.