<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A tervezett pedagógus béremeléssel teljesen azonos nagyságú fizetésnövelés Orbán Viktor Facebook-oldalán jelent meg.

A miniszterelnök fontosnak tartotta, hogy a katonák béremeléséről szinte „személyesen”, a Facebook-oldalán számoljon be. A bejelentés azt jelenti, hogy jövőre havonta körülbelül 20 ezer forinttal vihetnek többet haza a honvédek. Az emelés mértéke pontosan megegyezik azzal, amit a pedagógusoknak szánnak, és amit egységesen elutasítanak a tanárok és tanítók érdekvédelmi szervezetei.

Nincs Információ arról, hogy történt-e egyeztetés a Honvédszakszervezettel és, hogy elfogadják-e a 10 százalékot, vagy keveslik, mint a pedagógusok.

Jelenleg egy altiszt átlagosan nettó 226 ezer forint körüli bért vihet haza, míg egy tiszt 274 ezer forintot. A legénységi állományú katonák nettó bére 169 ezer és 204 ezer között mozog. Ezenkívül számos juttatás illeti még a katonákat. Minden hivatásos és szerződéses egyenruhás kap még havonta 12 ezer forint SZÉP-kártya hozzájárulást, a legénységi katonáknak ingyenes laktanyai elhelyezést tudnak biztosítani, az altisztek és tisztek pedig jogosultak albérleti támogatásra. Ezenkívül utazási költségtérítés is megilleti a katonákat.

Minden szerződéses szolgálatra jelentkező katonának a szerződéskötés után 100 ezer forintos szerződéskötési díjat folyósítanak.

Havi 20 ezer forinttal lehet több a borítékban. (fotó: MTI)Havi 20 ezer forinttal lehet több a borítékban. (fotó: MTI)

A katonák és a honvédelmi alkalmazottak részére – összhangban a kormány családügyi politikájával – családalapítási, iskolakezdési és lakhatási, valamint nyugdíj-előtakarékossági hozzájárulást adnak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.