2p

Ezt a miniszterelnök a szokásos, péntek reggeli rádiós interjújában mondta.

Azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség - kezdte Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott szokásos, péntek reggeli interjúját. Hozzátéve: "pedig mi szabadságharcos nép vagyunk, ezért sokan nem értik, miért vagyunk a béke mellett. A mi Zelenszkijünket (Nagy Imrét – a szerk.) kivégezték, mi tudjuk, milyen a háború. Azért vállaltuk a forradalmat és szabadságharcot, hogy kikényszerítsük a békét."

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2022. július 15-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2022. július 15-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Amíg a háború tart, addig sem az infláció, sem az energiaárak nem fognak csökkenni. Most szankciós infláció van, mondta az EU által Oroszországra kivetett korlátozásokról.

Szerinte ezek kivezetésével az árak a felére visszaesnének. Az energiaárak ugyanis 40-50 százalékban a szankcióknak tudható be.

Orbán elmondta: megkérte a jegybankelnököt és utasította a pénzügyminisztert, hogy az inflációt 2023 végére felezze meg és vigye tíz százalék alá.

A kormányfő megismételte, hogy a szankciók azért is fájnak nekünk jobban, mert elvágjuk magunkat az orosz energiától, Amerikából hozzuk be, ahol ötször-tízszer olcsóbb, mint amennyiért mi kapjuk. Úgy van az egész szankció összerakva, hogy ezen mi csak veszíteni tudunk.

De azért a kormányfő szerint, ha nem jön hat hónapig gáz, Magyarország energiaellátása akkor is biztosított.

Orbán terrorcselekménynek minősítette az Északi Áramlat vezetéken bekövetkezett robbanást. Ami Magyarországnak fontos, hogy az utolsó nagy kapacitású vezeték, amely gázt hoz ide, a török,

ha azt valaki felrobbantja a Török Áramlatot, azt mi terrortámadásnak fogjuk minősíteni és fellépünk ellene - jelentette ki a miniszterelnök.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!