<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Orbán Viktor a keddi kormányülést követően Facebook-videóban jelentette be a rendkívüli járványvédelmi intézkedéseket.

A járvány terjedése felgyorsult, Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát, ha ez így lesz, és eddig így volt, akkor december közepére kórházaink elérik teljesítőképességeik határát - vázolta a helyzetet Orbán Viktor miniszterelnök. A járvány most is főleg az idősek és a krónikus betegek életét veszélyezteti leginkább, ezért a kormányfő szerint itt az ideje, hogy újabb lépéseket tegyenek, amivel meg lehet védeni a kórházak működőképességét és az idősek életét is. 

Orbán Viktor (Fotó: Facebook) Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

A politikai vitákat félre kell tenni, gyors cselekvésre van szükség és időben meghozott intézkedéseket kell tenni. Abszurdnak nevezte, hogy legutóbb az Országgyűlésnek két hét kellett, hogy olyan jogszabályokat fogadjanak el, amivel büntetni lehet a maszkviselés szabályainak megsértését. Ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lenni - mondta Orbán Viktor. 

Ezért a kormány úgy döntött, hogy ma éjféltől ismét bevezetjük a rendkívüli jogrendet és arra kérjük az Országgyűlést, hogy ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg - jelentette be a kormányfő. 

Rendezvényeken, mozikban, színházakban és sportrendezvényeken csak minden harmadik széken lehet ülni és a maszk használata kivétel nélkül kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, melyek nem tartják be a szabályokat, azonnal be fogják zárni. 

Az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását a szórakozóhelyeken lehetetlen betartani, ezért a javaslatukra úgy döntött a kormány, hogy a szórakozóhelyeket bezárják. Éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptetnek életbe. 

A zsúfoltság mérséklése érdekében a tömegközlekedési eszközökön a reggeli és déli csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el és ingyenessé tették a parkolást. 

A miniszterelnök még elmondta: a végső megoldás a vakcina lesz, ami már látótávolságon belül van. 

"A helyzet komoly, de tavasszal egyszer már sikerült" - zárta bejelentését a miniszterelnök. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.