<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Emellett a miniszterelnök mai sajtótájékoztatóján azt is kijelentette, hogy az ötödik Orbán-kabinet nem készül válságkormányzásra.

A válságkormányzást feszegető kérdésre Orbán Viktor úgy reagált, az újságírók folyamatosan félreértik a helyzetet. Szerinte ugyanis ők 2021 októbere után nemhogy növelték, hanem csökkentették a költségvetési hiányt és az államadósságot, mert úgy látták, Magyarország pénzügyi érdekei ezt követelik meg. Ma az államadósság 77 százalék a Covid alatti 80 százalékkal szemben, a büdzsé hiányát pedig 1,5-2 százalékponttal vitték le.

Kérdésre a miniszterelnök kizártnak nevezte, hogy lesznek megszorítások. A Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás megindításával kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, az arról szóló levelet még nem látta, de ő is szeretné látni, mivel nem érti az egész helyzetet. Úgy vélte, a Helyreállítási Alapból megkapott pénzeket vissza lehet vonni, de „mi még egy centet sem kaptunk” – mutatott rá. Egyúttal aláhúzta, hogy „nem küldünk fegyvereket Ukrajnába, az Oroszországgal szembeni esetleges energetikai szankciókba nem megyünk bele, a genderügyben nem engedünk. Ez a legnagyobb probléma.” – jelentette ki.

A kormányfő szerint az a tervük, hogy a családtámogatási rendszert tovább bővítik. Konkrét elképzeléseik vannak, de azzal meg kívánják várni az új kormány megalakulását. Egy másik kérdésre azt mondta, a Városliget projekt kérdését a választás eldöntötte, az úgy valósul meg, ahogy azt ők eltervezték.