<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Erre az operatív törzs sajtótájékoztatóján hívták fel a figyelmet.

Kora este mindenki figyelje a híradásokat, mert Orbán Viktor bejelentést tesz a vírusügyi korlátozásokról, hangzott el a keddi operatív törzs sajtótájékoztatón. Erre mind a Müller Cecília helyére beugró, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályát vezető Dr. Galgóczi Ágnes, mind Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője felhívta a figyelmet.

A mai sajtótájékoztató lényegi része ez volt. Ezen kívül szokás szerint elismételték a reggel közzétett, napi korona-statisztika adatait, vagyis azt, hogy az elmúlt 24 órában 3989 új fertőzöttet regisztráltak, így már összesen 86 769 fertőzöttet azonosítottak az országban a tavaszi, első hullám óta. Az aktív esetek száma 63 940.

Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője egy korábbi operatív törzs sajtótájékoztatón. (Forrás: Magyarország Kormányának Facebook-oldala)Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője egy korábbi operatív törzs sajtótájékoztatón. (Forrás: Magyarország Kormányának Facebook-oldala)

A mára virradóra elhunyt, rekordszámú, 84 halottal az országos korona-áldozatok száma 1973-ra nőtt. Az elhunytak átlagéletkora 76 év, az áldozatok 86 százaléka 65 év feletti. 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 348-an vannak lélegeztetőgépen.

Galgóczi ezután azt mondta, hogy a magyar települések 80 százaléka érintett a fertőzéssel, mindenhol előfordulhatnak már fertőzöttek. Az alapvető védekezési módok - maszkviselés, kézmosás - fontosságának kihangsúlyozása után az osztályvezető az aktuális szennyvíz-elemzések eredményeit ismertette. Eszerint a 44. heti adatok alapján a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja emelkedő tendenciát mutat az NNK által vizsgált települések többségében, így a fővárosban és az agglomerációban is. Tulajdonképpen az egész országban emelkedik a koncentráció, így az egész országban a fertőzések számának további emelkedése várható.

Ezután Gál Kristóf vette át a szót, ő arról beszélt, hogy a maszkviselési szabályok szigorításával párhuzamosan a rendőri fellépések is szigorodtak ezen a területen. Az elmúlt 24 órában 83 rendőri intézkedés volt boltokban maszkviselési szabályok megsértése miatt, de ezek közül csak 18 volt figyelmeztetés, 26 a helyszíni bírság, és 39 a feljelentés. Gál kiemelt egy herceghalmi esetet, itt a vasútállomásra kellett kimenni a rendőröknek, mert egy utas nem volt hajlandó maszkot húzni, ráadásul inzultálta az utastársait. Mivel a férfi rendőri felszólításra se volt hajlandó normálisan viselkedni, megbilincselték, és bevitték a budaörsi rendőrkapitányságra. Itt a maszkviselési szabályok megsértése és garázdaság miatt indult eljárás az utas ellen.

Az elmúlt 24 órában 4873 új hatósági házi karantént rendeltek el, most összesen 30 984 ember van hatóságilag elrendelt karanténban az országban. Tegnap 13 409 karantént ellenőriztek is a rendőrök.

Az RTL Klub megkérdezte, hogy az átvezényelt egészségügyi dolgozók múlt heti, ezer fős létszáma hogyan változott. Galgóczi azt mondta, hogy 71-el nőtt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.