<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A miniszterelnök szerint Európa kifogyott az energiából, de nálunk nem lesz energiahiány.

Facebook-bejegyzést tett közzé Orbán Viktor az energiahelyzettel kapcsolatban. E szerint ha leásunk a "gondok mélyéig", akkor oda jutunk, hogy "Európa kifogyott az energiából".

"Ami van, azt máshonnan kell idehozni, hiszen energia nélkül nem tudunk működni, még az innovációnak is az energia az alfája és az ómegája. További probléma, hogy az energia, ami Európába érkezik, drága. Ennek ellenére harcot kell vívni a fundamentalista zöldekkel és a geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal. Meg kell őket győzni, és ez az érvelés egy valódi harc, hogy különböző energiaforrásokat – szén, atom, gáz – ne zárjunk ki a lehetségesek közül"

- folytatja a miniszterelnök, aki szerint csak kontinensünk "nehezíti el" (sic!) ennyire saját életét. Orbán Viktor ezután kijelenti, hogy "a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza", de konkrétumokat a tettekről nem közöl, viszont zárásként kijelenti:

"Nálunk nem lesz energiahiány. Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés. Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is."

A miniszterelnök egyébként ma a kötcsei Polgári Pikniken is részt vesz, ahol az egybegyűlt politikusok, művészek, és más notabilitások körében feltehetően ennél részletesebb helyzetértékelést is tart majd.