<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

A miniszterelnök brüsszeli újságíróknak nyilatkozott.

A nyaralás, a belpolitika várhat. Még a foci sem olyan fontos, mint hogy megegyezzünk

- mondta az Index szerint Orbán Viktor brüsszeli újságíróknak vasárnap, az uniós állam- és kormányfők költségvetési csúcstalálkozójának harmadik napján. 

Orbán Viktor kormányfõ brüsszeli újságíróknak nyilatkozik az Európai Unió csúcstalálkozójának harmadik napján a Leopold parkban 2020. július 19-én. Fotó: MTIOrbán Viktor kormányfõ brüsszeli újságíróknak nyilatkozik az Európai Unió csúcstalálkozójának harmadik napján a Leopold parkban 2020. július 19-én. Fotó: MTI

A kormányfő kijelentette: bármeddig hajlandó folytatni a tárgyalásokat annak érdekében, hogy sikerüljön megegyezni a 2021-27-es költségvetésről és a hozzá kapcsolódó gazdasági helyreállítási alapról.

A miniszterelnök szerint jó esély van a megállapodásra, de ehhez négy vitás területet kell rendezni:

  • a helyreállítási alap nagysága,
  • a támogatások és hitelek aránya, illetve elosztása,
  • a költségvetési visszafizetések
  • és a jogállamiság kérdése.

Orbán elmondta: az elmúlt napokban sikerült ugyan változtatni a támogatások elosztási arányán, az még mindig nem méltányos Magyarország számára. A kormányfő arról is beszámolt, hogy a kollégái a jogállamisági feltételrendszerről képviselt álláspontját elutasították, ahogy azt a kérését is, hogy a hetes cikk szerinti eljárást minél hamarabb lezárja az Európai Unió Tanácsa. Hozzátette: ő továbbra is küzdeni fog azért, hogy a politikai és a gazdasági kérdéseket szétválasszák.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.