1p

A kormány társadalmi egyeztetésre bocsátotta a törvénytervezetet.

A veszélyhelyzet újabb 180 napos meghosszabbításáról terjesztene be törvénymódosítást a kormány - derül ki a kormany.hu oldalon társadalmi egyeztetésre bocsátott dokumentumból. Ha ezt megszavazzák, a rendeleti kormányzás elvileg május 24-ig tarthat. Ezzel együtt már majdnem háromezer napja tart majd a veszélyhelyzet az országban  - derül ki a Blikk cikkéből.

 Először a tömeges bevándorlás miatt rendelt el a kormány veszélyhelyzet 2016 márciusában, aztán a Covid miatt, majd az ukrán háború adott erre indokot. A veszélyhelyzeti, rendeleti kormányzás lényege, hogy a kormány saját hatáskörben hozhat törvényeket, amelyeket majd utólag hagy jóvá a parlament. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman szerint legalábbis megkérdőjelezi a magyar kormány demokratikus elköteleződését, hogy „rendeleti úton hozhat törvényeket, a magyar parlament kikerülésével.”

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!