2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az EU-ból kitoloncolt migránsok átvételét segítené egy, az EU és 79 fejlődő ország közti megállapodás meghosszabbítása, ám a magyar kormányfő azt a gendertéma miatt nem támogatja.

Orbán Viktor blokkolja annak a megállapodásnak a meghosszabbítását, amit az Európia Unió kötött 79 fejlődő országgal a menedékjogi feltételeket nem teljesítő migránsok ügyében – szemlézi az RTL a Financial Times cikkét. Uniós adatok szerint évente nagyjából 300 ezer embert toloncolnak ki az EU-ból, nekik viszont mindössze egy ötöde hagyja el a közösség területét. Orbán Viktor a múlt hét második felében rendezett uniós csúcson közölte, nem írja alá a régóta halogatott megállapodást, amely Ursula von der Leyen szerint hozzájárulna a menekültek számának csökkenéséhez.

A lapnak egy névtelenül nyilatkozó uniós tisztviselő azt mondta, Orbán Viktor kifogásolja a nemek közötti egyenlőségre vonatkozó rendelkezéseket. Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai igazgatója a Financial Timesnak azt mondta, hogy Budapest csak akkor engedi át a megállapodást, ha átszövegezik azt. A lap azt írja, a mostani szövegváltozatban „a felek rendszerszinten támogatják a genderperspektívát és biztosítják, hogy a nemi egyenlőséget” minden területen érvényesítsék.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!