<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A miniszterelnök arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy az ország az első csatát megnyerte a koronavírus ellen, de felszabadulás egyelőre nincs.

"Lesz második hullám. Nyáron lelassulhat a járvány, utána jön a második szakasz, október-november környékén"

- mondta el Orbán Viktor a szokásos, péntek reggeli interjújában a Kossuth rádión.

A miniszterelnök többször is kihangsúlyozta, hogy az ország megnyerte az első csatát a koronavírussal szemben - ezért jönnek hétfőtől a fokozatos lazítások, legalábbis Budapesten és Pest megyén kívül - de még nem szabadultunk fel. "A vírus nem ment el", az orvosok többsége szerint nincs olyan világjárvány, aminek csak egy hulláma van.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Orbán szerint sikerült felkészíteni az egészségügyet arra, hogy ne maradjon koronavírusos beteg ellátatlanul, akkor sem, ha hirtelen nagy hullámban támadna a járvány. Ha pedig sikerül Budapesten a halálozások számát csökkenteni, nem fognak habozni, a fővárosban is újraindulhat a normális élet.

A gazdaságvédelmi intézkedésekről a miniszterelnök azt mondta, lesznek szilánkszerű biztató hírek, de összkép nem lelkesítő. A 2008-as válság kezeléséből adódik a legtöbb tapasztalat a mostani válság kezelésére, akkor is kiválasztották a vezércsillagot, amihez igazítani lehetett a legtöbb lépést, és 2010-ben ugyanaz volt a pont, mint most. Ez pedig a munkahelyek kérdése. Orbán szerint ha van munka, még ha nem is olyan, amit az ember szeretne, akkor van esély.

Orbán most is a munkahelyek védelmére koncentrál, és megismételte, hogy annyi munkahelyet fognak létrehozni, amennyit a vírus megszüntet, erre a miniszterelnök személyes garanciát vállalt.

Az interjúban Orbán még ekézte az ellenzéket, a nemzetközi kritikusait, és sorosozott is egyet. Zárszóként boldog anyák napját kívánt.

(hvg.hu)