<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Facebookon tették közzé azt a videót, amelyben Orbán Viktor a magyar lépésekről beszélt. 

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ma reggel ülést tartott, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát katonai erővel – derült ki szavaiból. Mint mondta:

Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését.

Orbán Viktor ezután elmondta, hogy ma vésztanácskozást tartanak Brüsszelben, véleménye szerint az európai egység fenntartható lesz, és közös lépésekre szánja majd el magát a kontinens. A miniszterelnök emellett kijelentette:

Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia, ezért szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába. Humanitárius segítséget természetesen nyújtunk majd.

Orbán Viktor megemlítette azt is, hogy az energiabiztonságot veszélyeztető javaslatokat nem tudják megfogadni – bár konkrétumot nem említett, itt feltehetőleg például a Paks 2 projekt leállítását követelő hangokra utalt.

Végül a háború elől menekülő ukrán állampolgárokkal kapcsolatban elmondta, hogy az ukrán-magyar határon megkezdték a felkészülést a menekültstátuszért folyamodók fogadására.

A miniszterelnök késő este újabb bejelentkezést ígért Brüsszelből.

Folyamatosan frissülő hírfolyamunk a témában:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.