<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Amíg nem jön a pénz Brüsszelből, addig a helyreállítási tervben szereplő beruházásokat a hazai költségvetésből finanszírozhatja a kormány.

Mivel bizonytalan ideig csúszik az Európai Bizottság és az Orbán-kormány megállapodása a magyar helyreállítási tervről, ezért a kormány - korábbi bejelentésének megfelelően - hazai költségvetési forrásból előlegezi meg a helyreállítási pénzeket - erről jelent meg kormányhatározat a csütörtök esti Magyar Közlönyben.

A határozat lényege, hogy a 2021-es költségvetésben szereplő Gazdaság-újraindítási Alap uniós fejlesztései fejezetben található Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) alcímet átnevezik Nemzeti Helyreállítási Alapra, és ebből költhet a kormány a tervbe beállított beruházásokra. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek pedig ugyanakkor figyelnie kell arra, hogy a magyar helyreállítási terv brüsszeli elfogadása után az érintett projektek mégis uniós forrásból legyenek elszámolhatóak.

Laptársunk háttéranyagát a témában itt olvashatják: Augusztusban elered az uniós pénzeső – Magyarországnak még hónapokat kell várnia.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.