<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az oltásra buzdított és megvédte az árstopot a kormányfő.

Csak az oltás az egyetlen, de hatásos fegyver a koronavírus variánsai ellen - erősítette meg Orbán Viktor az állami rádióban péntek reggel. Közölte, hogy az operatív törzs szerint jelenleg 2611-en vannak kórházban és 243 embert tartanak lélegeztetőgépen. Továbbá összesen több mint kétmillió adag Pfizer és több mint 700 ezer Moderna vakcina áll rendelkezésre.

"Van a kezünkben egy aduász, ez az oltás" - emelte ki.
 
A miniszterelnök hosszasan méltatta az egészégügyi dolgozók érdemeit és fantantiszkusnak nevezte a kórházi humán kapacitásokat. Megismételte a csütörtöki kormányinfon elhangzottakat. Ezek szerint oltási igazolvánnyá alakul február 15-től a védettségi igazolvány, igény esetén felvehető lesz a negyedik oltás és ha megfertőződik egy gyerek az iskolában, akkor csak az oltatlanok nem mehetnek be öt napig. Ezekkel kapcsolatban az európai gyakorlatot követjük.

Megint megvédett minden kormányzati lépést (fotó: MTI)Megint megvédett minden kormányzati lépést (fotó: MTI)

Az egyes élelmiszerárak befagyasztásáról szólva megvédte a szerb álláspontot, amit ő is példa értékűnek tart. Déli szomszédainknál a kormány hasonló utat jár. 

"Abban is követjük őket, hogy nem minden élelmiszernél vezettük be az árstopot, mert a kereskedők nem tudnák betartani ezt és mi (a hatóságok - a szerk.) sem tudnánk ellenőrizni a rendelkezés betartását. Persze törekszünk rá, főleg a nagy nemzetközi láncok esetében" - emelte ki a kormányfő.

Ezután nem mulasztotta el megvédeni a piaci folyamatokba történő korábbi kormányzati beavatkozásokat. 
"Megfogtuk az áremelkedést a rezsinél, az üzemanyagoknál és a hitelkamatoknál is" - mondta. 

Ugyancsak védelmébe vette a gyermekvédelminek nevezett népszavazást, amit azt országgyűlési választásokkal egy időben tartanak.

"Megvédjük a gyerekeinket Brüsszeltől!" - hangoztatta nagyon szenvedélyes hangon és azt is mondta, hogy "akik ezt támadják, azok a Soros-hadsereg emberei".

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.