3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elmúlt években közröhej tárgya lett a magyar miniszterelnök, akinek a családja és baráti köre multimilliárdosokból áll, miközben neki semmi megtakarítása sincs. Orbán Viktornak a jelentősen megemelt fizetéséből végre sikerült félretennie.

Orbán Viktor

Az elmúlt három évben nem sikerült Orbán Viktornak félretennie, ez viszont most változott. A tavaly több mint a duplájára emelkedő fizetése megtette a hatását, és végre spórolni is tudott, vagyonbevallásában 14 millió forint megtakarítás szerepel. Ezt a miniszterelnök a feleségével közös számlán tartja. A magyar miniszterelnök ingatlanvagyona nem változott.

Így már könyebb lazítania a miniszterelnöknek. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Így már könyebb lazítania a miniszterelnöknek. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Rogán Antal

A megváltozott szabályok miatt Rogán Antal esetében csak a ködben tapogatózhatunk, hogy mi történhetett a miniszter vagyonával. Míg májusban még 616 millió forintos megtakarítása volt, addig a most benyújtott dokumentum szerint már csak 245 millió forint volt takarékbetétben. Igaz 2 millióval csökkent egy magánszemély felé fennálló tartozása.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf

A honvédelmi miniszter megtakarításai annak ellenére csökkentek, hogy nyilatkozata szerint megváll céges érdekeltségeitől. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a kinevezését követően még 1,08 milliárd értékű megtakarítása volt forintban és devizában, a most publikált vagyonnyilatkozatban viszont már csak 773 millió forintos bankbetét szerepel, emellett 956 ezer forintja volt devizában.

Szijjártó Péter

A külügyminiszter szülei nagyon türelmesek, hiszen hosszú évek óta tartozik nekik 30 millió forinttal. Ugyanakkor Szijjártó Péter bankszámlája szépen gyarapodott, hiszen 14 millió forinttal nagyobb összeg szerepel rajta, mint amennyit a május végi nyilatkozatban feltüntetett, így most összesen 27,5 millió forint van a számláján.

Varga Mihály

A pénzügyminiszter megvette azt a gyenesdiási nyaralót, amelyet korábban (állítólag áron alul) bérelt. Valószínűleg ennek tudható be, hogy hitelintézetnek 1,6 millió, magánszemélyeknek pedig 57 és félmillió forinttal tartozik. Megcsappant a miniszter állampapírban tartott vagyona is, a korábbi 20 millió körüli összeghez képest most nagyjából a fele áll Varga Mihály számláján.

Nagy Márton

A gazdaságfejlesztési miniszter ingatlanvagyona nem változott, ugyanakkor több élet- és balesetbiztosítása is lett, ezek együttes értéke a bevallás szerint 100 millió forint. Ezek mellett van a 90 millió forintnyi állampapír befektetése is, míg bankban 6 millió forintnyi megtakarítással rendelkezik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!