<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Közösen lépne fel a sajtószabadság érdekében a ferencvárosi polgármester Fürjes Balázs államtitkárral.

Kisebb vihart kavart a magyar nyilvánosságban, hogy pénteken Baranyi Krisztina, az MKKP színeiben megválasztott ferencvárosi polgármester nem volt hajlandó válaszolni az ATV egyik műsorában a PestiSrácok munkatársának kérdésére.

Erre reagálva Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára nyílt levelet írt a polgármesternek, amelyben arra kérte, fontolja meg "a vélemény- és szólásszabadságot, a sajtó szabadságát korlátozó álláspontjának felülvizsgálatát, a sérelmet szenvedett nézők, olvasók, szerkesztőségek, újságírók megkövetését".

Erre a levélre hosszú választ tett közzé ma Baranyi Krisztina saját Facebook-oldalán. Ebben kijelenti:

A sajtó szabadságát pedig - az Ön állításával szemben - éppen hogy megvédeni igyekeztem. És most ugyanerre biztatom Önt is."

Miután leírja, miért nem tartja a sajtó képviselőinek a PestiSrácok munkatársait, a polgármester egy ajánlatot is tesz Fürjes Balázsnak.

"Ezért most azt javaslom, hogy gyümölcsöző együttműködésünket terjesszük ki a sajtószabadság védelmére is.
Vállalom, hogy bármelyik médium kérdéseire válaszolok, amelyik érdemi kérdéseket tesz fel Orbán Viktornak a putyinista Oroszországgal kialakított viszonyáról, a pedagógusok követeléseiről és helyzetéről, vagy a tervezett Fudan beruházás indokoltságáról.
Aki ezekkel a mindannyiunk számára meghatározó kérdésekkel szembesíti a kormányfőt, az bizonyítja, hogy újságíró.
Kérem, hogy csatlakozzon hozzám és csak olyan orgánumokat kezeljünk sajtóként, kizárólag azokkal a valódi újságírókkal álljunk szóba, akik a fenti témákban kérdéseket (valódi kérdéseket, nem előre egyeztetetteket) tesznek fel az ország legnagyobb közhatalmú szereplőjének, a miniszterelnöknek.
Nekik viszont mindig álljunk rendelkezésükre."