<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Tavaly év végén többek között dunaújvárosi sportszervezetek működésére is adott nem kevés pénzt a kormány. Most úgy döntöttek, ezt az adósság rendezésére is fel lehet használni.

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, ami több ponton is módosít egy tavaly december végén megjelent rendelkezést. Ebben többek között

  • a Dunaferr Sportegyesület 180 millió forintot kapott sportszakmai többletfeladatok ellátására, 
  • 250 milliót a Dunaújvárosi PASE működési támogatásként,
  • 500 milliót a Mezőkövesd-Zsóry a sportszálloda építés támogatására, 
  • a Pécsi Vasutas Sportkör pedig 430 millió forintot sportcélú beruházáshoz kapcsolódó területvásárlás támogatása címen. 

A kormány a pénteki határozatával ezúttal nem a korábban jóváhagyott összegeket változtatta meg, hanem minden esetben kibővítette a felhasználás jogkörét. Vagyis megengedte, hogy másra is elköltsék az érintettek a megítélt támogatást. 

Fotó: Facebook/Dunaújváros PASEFotó: Facebook/Dunaújváros PASE

A dunaújvárosi sportélet a friss határozat értelmében az adósság rendezésére is költhet az összesen 380 millió forintból. Bár a két szervezet tavalyi gazdálkodásáról csak pár hónap múlva lehetnek információk, a 2017-es beszámolók alapján a Dunaferr Sportegyesület 59,8 milliós adósságot halmozott fel, amivel szemben a saját tőkéje -17 millió forint. Mivel 2017 már a második olyan év volt egymás után, amikor negatív volt a saját tőke, minden bizonnyal tavaly konkrét anyagi dotációra volt szükség ennek rendezésére. A jelenleg elérhető számok is alátámasztják tehát, hogy nem alap nélküli lehet a kormányzati döntés, hogy a 180 millió forint adósságkonszolidációra is fordítható. 

A Dunaújváros PASE esetében azonban még ennyi információ sem áll rendelkezésre, a bíróság oldalán ugyanis a 2015-ös beszámoló a legutóbbi. 

A Tállai Andráshoz köthető Mezőkövesd és a Pécsi Vasutas Sportkör esetében nem az adósság rendezésével bővítette ki a kormány támogatás célját. A Mezőkövesd a megítélt félmilliárd forintot nemcsak a sportszállóhoz kapcsolódó területvásárlásra költheti el, de egyéb sportcélú beruházáshoz szükséges ingatlanvásárlást is finanszírozhat a támogatásból. 

A pécsi sportszervezet esetében a területvásárlás mellett a sportcélú beruházás befejezését is fedezhetik a kormány által biztosított 430 millió forintból. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.