3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a koronavírus-járvány évében, 2021-ben indította el családi vállalkozását feleségével együtt, amely már az első évében remek bevételt tudott elkönyvelni, ám 2022-ben már sokkal rosszabb képet festettek a számok.

A Panda Consulting Kft. oktatási céllal jött létre, de egyéb humán egészségügyi szolgáltatást, előadóművészeti és reklámügynöki tevékenységet is el tud látni. A kisebbségi tulajdonos a jogász végzettségű Salgó Adrienn, aki 2019 augusztusáig 15 éven át volt az MKB Bank tanácsadója. A céget azért hozták létre, hogy a jövőben együtt is végezhető, a főállással nem ütköző tevékenységeik lehessenek.

A friss cég remekül indult, mindjárt az indulás évében 26 millió forintos árbevételt sikerült elérnie, ám 2022 kevésbé sikerült ilyen fényesen, ugyanis a felére, 12,6 millió forintra esett vissza a forgalom.

Szerényebb árbevétel, nagyobb osztalék. Fotó: MTI
Szerényebb árbevétel, nagyobb osztalék. Fotó: MTI

Ebből az árbevételből a nyereség sem lehetett olyan gyönyörű, mint induláskor: a 22,7 millió helyett a tulajdonosoknak most meg kell elégedniük a 10,3 millió forintos profittal, ami még így is  jelentős az árbevételhez képest.

A több mint felére visszaesett nyereség ellenére a házaspár 28 millió forint osztalék kivétele mellett döntött, miután a 2022. üzleti év adózott eredménye mellé hozzácsapta a szabad eredménytartalék összegét is.

Hogy miért lett az előző évinél ennyivel kevesebb az árbevétel és annak következtében a nyereség, azt nem tudni, mivel a cégnek az általános üzleti évet záró beszámolójához nem kellett közzétennie kiegészítő mellékletet.

Így csak feltételezni tudjuk, hogy a halványabb számok mögött elképzelhető, kevesebb idő és figyelem jutott a családi vállalkozásra az elmúlt évben, hiszen Győrfi Pálnak akadt dolga bőven az elmúlt időben. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetőjének, aki tavaly még rózsaszín fürdőnadrágban óriásplakátokon népszerűsített egy afrikai és közel-keleti utakat szervező utazási irodát, majd a sokak által kritizált új ügyeleti rendszerről nyilatkozott sokat, nemrégiben Gálvölgyi János esetével kapcsolatban kellett reagálnia.

„Akkor kér az ember bocsánatot, ha már tudja, hogy hibás, de még mindig nem világos, hogy mekkora ennek a hibának a súlya” – mondta a kommunikációs vezető Rónai Egonnak az ATV-ben, miután a színészhez 40 perc múlva sem ért ki a mentő, mert a call centeres munkatárs nem életveszélyes kategóriába sorolta az esetet.

Ezek után a Mentőszolgálat Facebook-oldalán politikai támadást emlegettek, és feléjük áradó gyűlöletcunamit, de azóta a szóvivő helyretette a dolgot, szerinte is kommunikációs hibák történtek, elnézést kért a Gálvölgyi családtól, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy senkivel nem kivételezhet a mentőszolgálat, nincs VIP-mentő.  

Ma délután egyébként 15:30-kor, a Klasszis Klub vendégével, Kunetz Zsombor orvossal, egészségügyi elemzővel is szóba kerül az eset kapcsán az Országos Mentőszolgálat új ügyeleti rendszere, aki legutóbbi posztjában így írt: „Sokkal inkább a Mentőszolgálat megerősítésével kellene foglalkozni ehelyett a teljesen felesleges, de rendkívül káros ügyeleti buherálás helyett”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!