<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Rendkívüli visszaesésre számít a lokális szakmai szervezet.

Idén legalább 50 százalékkal csökkenhet az új személygépkocsik eladása Oroszországban, jelentősen visszaeshet az autógyártás - közölte az Oroszországban tevékenykedő európai vállalatokat tömörítő szervezet, az AEB autógyártó-bizottságának elnöke.

Alekszej Kalicev az Orosz Gépjárműkereskedők Szövetségének éves találkozóján azt mondta, hogy az értékesítési piac alakulása attól függ, hogy milyen gyorsan lehet újraindítani a termelést és az autóalkatrészek szállítását. Az biztos, hogy ez nem holnap, vagy holnapután lesz - szögezte le a szakértő, aki szerint a folyó negyedévben már nem lehet a helyzet javulására számítani.

Autóút Moszkvában. Fotó: PixabayAutóút Moszkvában. Fotó: Pixabay

Amennyiben a harmadik negyedévben újraindul a termelés, akkor idén 800-850 ezer autó készülhet Oroszországban, ami legalább 50 százalékos csökkenés tavalyhoz képest - mondta Kacilev. Abban az esetben, ha a termelés újraindítása későbbre tolódik, mint a harmadik negyedév, akkor a csökkenés még nyagobb lesz - tette hozzá.

Az AEB adatai szerint Oroszországban idén márciusban 55 129 új személygépkocsit és kishaszonjárművet értékesítettek, 62,9 százalékkal kevesebbet a tavaly márciusinál. Februárban éves összevetésben az eladás 4,8 százalékkal csökkent. Oroszországban tavaly 4,3 százalékkal nőtt, meghaladta az 1,66 milliót az eladott új járművek száma.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.