<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Zelenszkij az iráni néphez szólt, Oroszország behivatta három ország nagykövetét. Háborús összefoglaló.

 • Finnország további fegyvereket és katonai felszerelést, a többi között légvédelmi rakétákat és lőszert küld Ukrajna részére mintegy 109 millió euró (40 milliárd forint) értékben - jelentette be a finn kormány csütörtökön.
 • Az orosz külügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy behívatta Németország, Svédország és Dánia nagyköveteit, így tiltakozva az Északi Áramlat gázvezetékeit tavaly szeptemberben megrongáló robbantásokkal kapcsolatos vizsgálatok „eredményének teljes hiánya” miatt.
 • Svédország vizsgálja annak lehetőségét, hogy néhány kiválasztott ukrán vadászpilóta tesztrepülést végezhessen a skandináv ország Gripen vadászrepülőgépeivel - jelentette be Pal Henning Jonson svéd védelmi miniszter a TV4 svéd televíziós csatorna csütörtöki adásában.

Ukrán katonák egy lövészárokban az orosz erőkkel folytatott harcok alatt a Donyecki területen fekvő kelet-ukrajnai Bahmutban 2023. május 22-én. Fotó: MTI/AP
Ukrán katonák egy lövészárokban az orosz erőkkel folytatott harcok alatt a Donyecki területen fekvő kelet-ukrajnai Bahmutban 2023. május 22-én. Fotó: MTI/AP

 • Az Európai Unió és a NATO egységesen és szolidárisan kell, hogy támogassa Ukrajnát az orosz agresszióval szemben, mégpedig a háború végéig - jelentette ki Miroslav Wlachovsky új szlovák külügyminiszter csütörtökön Varsóban.
 • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legújabb videóüzenetében arra kérte az iráni lakosságot, hogy ne legyenek bűnrészesek egy véres orosz háborúban, amelyben iráni önmegsemmisítő drónokat használ ukrán civilek megölésére.
 • Oroszország folyamatosan terrorizálja Ukrajnát éjszakai támadásaival - jelentette ki csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, leszögezve, hogy csak az elmúlt éjszaka 36 orosz drónt lőttek le.
 • Helyt adott az orosz legfelsőbb bíróság csütörtökön az ellenzéki liberális Népi Szabadság Pártja (Parnasz) felszámolását célzó, az igazságügyi minisztérium által benyújtott keresetnek.
 • Az uniós tagállamok kereskedelemért felelős miniszterei rendeletet fogadtak el, amely további egy évvel, 2024 júniusáig meghosszabbítja az Ukrajnából az EU-ba irányuló behozatalra vonatkozó valamennyi vám, kvóta és piacvédelmi intézkedés felfüggesztését - tájékoztatott az uniós tanács csütörtökön.
 • Hat ukrán drónnak az orosz légvédelem általi lelövéséről, illetve rádióelektronikai eszközzel történt földre kényszerítéséről számolt be csütörtök reggel a Telegram-csatornáján Szergej Akszjonov, az Oroszország által 2014-ben elcsatolt Krím félsziget közigazgatásának vezetője.
 • A Wagner megkezdte a kivonulást Bahmutból a hátországi táboraiba - közölte Jevgenyij Prigozsin, a katonai magánvállalat alapítója csütörtökön a sajtószolgálata Telegram-csatornáján.
 • Az ukrán-magyar határszakaszon 4469-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4302-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.