TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. május 24. 11:28
MTI

Így már vissza is kerültünk a 2015-16-os szintre az IMD listáján.

Az ICEG European Center közreműködésével készülő 2018-as IMD Versenyképességi Évkönyv 63 országos rangsora élén az Egyesült Államok, Hong Kong és Szingapúr áll. A V4 országok közül Csehország (29) enyhén, Szlovákia (55) jobban esett vissza; Lengyelország (34) négy helyet javított, míg hazánk ötöt (47), így visszakerült a 2015-16-os szintre. Helyezésünket főleg a 2017-es költségvetési és adópolitika, illetve az üzleti hatékonyság terén tetten érhető javulás magyarázza.

Megkezdődött a versenyképességi fordulat Magyarországon


- mondta minderről Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten. A miniszter hozzátette, ez már nem az első visszajelzése a magyar versenyképesség javulásának. 

 

Varga Mihály emlékeztetett: tavaly a World Economic Forum (WEF) versenyképességi listáján 9 helyet javított az ország. Két nagy intézet már nem téved, a mérések jól igazolják vissza azt a gazdaságpolitikai váltást, ami egyre inkább a versenyképességre, a hatékonyságra és a termelékenységre helyezi a hangsúlyt - húzta alá.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.