1p

Átmenetileg csökkentsék öt százalékra az alapüzemanyagok áfáját a jelenlegi 27 százalékról - mondta csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a DK frakciószóvivője.

Kálmán Olga hangsúlyozta eddig is mi fizettük a legtöbbet a régióban az üzemanyagért, köszönhetően a rekorder orbáni inflációnak és Orbánék nyerészkedésének a 27%-os áfán, de innentől a helyzet tarthatatlanná válik.

Megismételte azt a korábbi felvetésüket is, hogy a benzin jövedéki adóját literenként hetven, a gázolajét pedig literenként húsz forintra kellene mérsékelni.

A politikus kijelentette, az Árnyékkormány adócsökkentéssel tudná garantálni a literenként 500 Ft alatti üzemanyagárakat a magyaroknak. Mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethető legyen a tankolás.

A képviselő úgy fogalmazott: a kormány magára hagyta az embereket, mert "így nyerészkedik" az üzemanyagokra rakott áfán és jövedéki adón.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!