<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Átmenetileg csökkentsék öt százalékra az alapüzemanyagok áfáját a jelenlegi 27 százalékról - mondta csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a DK frakciószóvivője.

Kálmán Olga hangsúlyozta eddig is mi fizettük a legtöbbet a régióban az üzemanyagért, köszönhetően a rekorder orbáni inflációnak és Orbánék nyerészkedésének a 27%-os áfán, de innentől a helyzet tarthatatlanná válik.

Megismételte azt a korábbi felvetésüket is, hogy a benzin jövedéki adóját literenként hetven, a gázolajét pedig literenként húsz forintra kellene mérsékelni.

A politikus kijelentette, az Árnyékkormány adócsökkentéssel tudná garantálni a literenként 500 Ft alatti üzemanyagárakat a magyaroknak. Mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethető legyen a tankolás.

A képviselő úgy fogalmazott: a kormány magára hagyta az embereket, mert "így nyerészkedik" az üzemanyagokra rakott áfán és jövedéki adón.