Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Wéber Balázs Wéber Balázs

Úgy véli, a maszkot a szabadban, sőt otthon is használni kell. A dél-európai államban a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma megugrott, az új halálesetek száma viszont továbbra is alacsony. Itthon a beltéri közösségi maszkviselést írják elő, Svédország pedig még azt sem ösztönzi.

Jelentősen, gyakorlatilag minden közösségi élethelyzetre kiterjesztik a védőmaszk használatát Olaszországban a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására hivatkozva, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Róma (Forrás: Pexels/Pixabay)Róma (Forrás: Pexels/Pixabay)

Giuseppe Conte kormányfő bejelentése szerint mostantól szabadtéren, tehát az utcákon is kötelező lesz maszkot hordani.

Sőt, mint mondta, azt nem csak akkor kell viselniük az embereknek, ha kilépnek a lakásból, hanem szerinte akkor is, ha otthon vannak.

Otthon is használjátok, családtagok és ismerősök között

- idézte a miniszterelnököt az MTI.  (Az nem világos, hogy ezt mi indokolja, hiszen az egy háztartásban élők elkerülhetetlenül fizikai kontaktusban vannak egymással.)

A miniszterelnök hozzátette:

a szájmaszkot csak akkor szabad levenni, ha hosszabb ideig teljesen egyedül vannak az emberek, például az üres utcán sétálnak.

A Die Welt szerint a védőmaszk-hordási kötelezettség alól csak a hat évnél fiatalabb gyerekek, valamint az olyan emberek kapnak felmentést, akiknek betegsége vagy fogyatéka ezt indokolja.

A szigorítás mától lép életbe. 

A Conte-kormány azután döntött így, hogy augusztus eleje óta – számos más európai országhoz hasonlóan – Olaszországban is jelentősen emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. A napi halálesetek száma ugyanakkor továbbra is relatív alacsony szinten maradt.

A maszkviselési kötelezettség kiterjedtsége országonként, sőt esetenként tartományonként is eltérő. A végig karanténmentes Svédország ebben a tekintetben is külön utat jár: az ottani egészségügyi hatóságok nem ajánlják a maszkhordást.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.