<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A teljes elszigeteltségben élő Észak-Koreát is elérte az omikron. Bejelentették az első áldozatot.

Észak-Korea bejelentette, hogy megtörtént az első, koronavírus okozta haláleset az országban. Az észak-koreai állami média pénteki híradása szerint hat ember halt meg, magas láz után, és egyiküknél a koronavírus-teszt kimutatta az omikron-variánst - írja a a BBC.. 

Hozzátették azt is, hogy az országban további 187 ezer ember van, aki hasonlóan magas lázra panaszkodik, őket elkülönítették és kezelik.

Oltás nélkül cudar vége lehet. Fotó: DepositphotosOltás nélkül cudar vége lehet. Fotó: Depositphotos

Szakértők szerint a koronavírus már régóta jelen van Észak-Koreában, a helyi hatóságok azonban ezt eddig nem ismerték be, az első megbetegedéseket hivatalosan csütörtökön jelentették. Akkor azt mondták, az omikron-variáns megjelent és járványt okozott Phenjanban, emiatt pedig védelmi intézkedéseket – köztük kijárási korlátozást – vezettek be a fővárosban.

Pénteken viszont már azt is elismerték, hogy a „lázas megbetegedés” már a főváros határain túl is megjelent, és országosan nagyjából 350 ezer embert érint, közülük 187 ezren szorulnak kezelésre.

Az, hogy Észak-Korea most először nyilvánosan is elismeri a koronavírus jelenlétét az országban, azt jelentheti, most olyan járvánnyal van dolguk, amilyen súlyosságút még nem láttak.

A 25 millió fős diktatúra lakosai különösen kitettek a járványnak, hiszen tömeges oltási programjuk lényegében nem volt, többször is visszautasították a nemzetközi közösség vakcinafelajánlásait.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.