2018. október 17. 10:14
mfor.hu

A város független polgármestere plusz adót vetne ki azokra, akiknek az ingatlana a Balatonig ér.

Lengyel Róbert Siófok polgármestere szeretne gátat szabni a vízpartot elfoglaló és a balatoni panorámát eltakaró apartmanházak egyre gyorsuló elterjedésének. A cél minimálisan az, hogy a település is lásson “viszont” valamit az ezekben a magas kerítésekkel elzárt ingatlanparkokban zajló üzleti tevékenységből, legfőképpen nyaraltatásból - mondta a polgármester a Szabad Pécsnek.

Fotó: Pixabay Fotó: Pixabay

Lengyel arra hívja fel a figyelmet: „A balatoni panorámás ingatlanok tulajdonosai ugyanannyi helyi adót fizetnek, mint például akinek ugyan a vasút és a Balaton között van az ingatlana, de közvetlen a sínek mentén, panorámának se híre, se hamva. Azt szeretném, hogy a közvetlen balatoni panorámával rendelkező ingatlanok tulajdonosai mélyebben nyúljanak a zsebükbe. Azt is javaslom, hogy a plusz adóbevételt kizárólag a parti területek (szabad strandok, parkok, egyéb zöldfelületek) folyamatos karban-, és tisztán tartására, fejlesztésére fordítsa a város".

A polgármester számít arra, hogy az elképzelésével kapcsolatban beindul a "milliomoslobbi", de ezt a szempontot az ő szemében felülírja Siófok állandó lakosságának az érdeke.