<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Teljesen átalakul Visegrád a királytalálkozó hétszázadik évfordulójára.

Újjászületik a visegrádi vár és környezete a most induló és 2035-ig tartó „Visegrád 700” kiemelt kormányzati beruházási programba - jelentette be tegnap a kormány. A Magyar Közlönyben pedig meg is jelent a „Visegrád 700” fejlesztési programról szóló kormányhatározat, amely rögzíti: a kormány egyetért azzal, hogy a visegrádi fellegvár, a királyi palota, az alsóvár és a Salamon-torony, valamint a völgyzárófal és a vízibástya felújítása megvalósuljon. A felújítás hosszabb ideig tart, a kormány folyamatosan biztosítja rá az évi néhány milliárd forintos forrást.

Megújul a visegrádi vár Fotó: visitvisegrad.huMegújul a visegrádi vár Fotó: visitvisegrad.hu

A határozatból kiderült még, hogy a beruházás megvalósítása érdekében a Visegrádi önkormányzat 819,1 millió forintot kap egy tornacsarnok befejezésére, egy parkoló kialakítására, valamint a Kálvária felújítására. Eöry Dénes, Visegrád polgármestere szerint azzal, hogy egy, a mai látogató számára is rendkívüli látványosságnak számító attrakció jön létre, a város is jól jár, hiszen mindez a működés fenntarthatóságát szolgálja.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.