<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Olyan módosítást terjesztettek elő, amely állandóan fenntartaná a pedagógusok sztrájkját ellehetetlenítő rendeletet. A szakszervezet arra kéri a képviselőket, a beterjesztett javaslatot ne fogadják el!

Ahogy arról hétfőn az mfor.hu megdöbbent a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), hogy a belügyminisztérium alá vonják az oktatást. Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője szerint egy militarizált közoktatás semmiképpen nem jó irány, és attól tartanak, felmondási tilalom, átvezénylés várhat a pedagógusokra is. A szakember annak a véleményének is hangot adott, hogy az Európai Unióban általában az oktatás külön tárca alá tartozik, de az példátlan, hogy a belügyminisztérium felügyelje a területet.

A Törvényalkotási bizottság kormánypárti tagjai olyan módosítást terjesztettek elő, amely állandóan fenntartaná a pedagógusok sztrájkját ellehetetlenítő rendeletet, szúrta ki Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese. Mint Facebook-oldalán írta, szerinte a javaslat legdurvább része, hogy azonnali elbocsátással fenyegeti a polgári engedetlenkedő pedagógusokat.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) barátságtalan gesztusnak tartja a sztrájkot ellehetetlenítő javaslatot, hiszen a sztrájkbizottság tagjaként azért várta az új kormány megalakulását, hogy folytathassa a sztrájktárgyalásokat a kormány kijelölt képviselőjével, számolt be a 24.hu. A PSZ felszólította a képviselőket, a beterjesztett törvényjavaslatot jelenlegi formájában ne fogadják el!

A tanárok továbbra is kiállnak a sztrájkhoz való joguk mellett. Fotó: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete / FacebookA tanárok továbbra is kiállnak a sztrájkhoz való joguk mellett. Fotó: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete / Facebook

A PSZ szerint a jogalkotásról szóló törvény előírja a társadalmi partnerekkel az egyeztetést. Ez elmaradt, ami arra utal, hogy az új kormány ismét nem tekinti tárgyalópartnernek a szakszervezeteket. Ezt a PSZ határozottan visszautasítja, egyben felhívja a megalakuló új kormány figyelmét is arra, hogy a sztrájk alapjog.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.