2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Éves szinten és az előző hónaphoz képest is jelentős a növekedés.

Magasabb sebességbe kapcsolt a használtautó-piac, januárban több mint 74 900 személygépkocsi cserélt gazdát, ami éves szinten 12 százalékos, az előző hónaphoz viszonyítva 18,2 százalékos emelkedés - tájékoztatott a JóAutok.hu portál kedden, az MTI-nek küldött közleményben.

A DataHouse előzetes adatai alapján a múlt havi majdnem 75 ezres adásvétel a második legmagasabb regisztrált érték, amely mintegy ezer darabbal marad el a történelmi rekordnak számító 2022 márciusi 76 ezres értéktől - közölték.

Csaknem két éve a kereslet élénkülését a kormányzati transzferek, köztük az szja-visszatérítés emelte.

A belföldi használtautó-piacon januárban is hat márka adta a teljes forgalom felét (49 százalék). Az első helyen a Volkswagen állt 10,7 százalékos részeseddel, hajszállal megelőzve az Opelt, amely a piac 10,6 százalékát tudta magáénak. A harmadik Suzuki a havi forgalomból 8,0 százalékkal, a Ford 7,9 százalékkal, a BMV 6,2 százalékkal, a hatodik helyre pedig a Skoda kapaszkodott fel 5,8 százalékos részaránnyal.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója szerint a következő hónapokban derül ki, hogy a mostani kiugrás egy új trend kezdetét jelzi-e. Az elmúlt hónapokban a havi tranzakciószám a 70 ezres szint közelében mozgott.

Az általános piaci környezet idén a kereslet lassú és fokozatos növekedését vetíti előre - fűzte hozzá.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!