1p

Portugália uniós államoktól kért segítséget koronavírus elleni oltási kampányának felgyorsításához újabb  vakcinaszállítások formájában - közölte kedden Marta Temido portugál egészségügyi miniszter.

A kormányzati elképzelések szerint augusztus végéig a felnőtt lakosság 70 százalékát akarják teljesen immunizálni, jelenleg csak 45 százalékuk kapta meg az oltás két dózisát.

A délnyugat-európai ország eddig 290 ezer adag vakcinát kapott Norvégiától és további 300 ezer dózist Olaszországból. Magyarország 200 ezer adagot adott el Portugáliának az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájából beszerzési áron. Henrique Gouveia e Melo, az országos oltási kampány koordinátora reményét fejezte ki, hogy hozzávetőleg egymillió vakcinát kaphatnak.

Portugáliában az utóbbi hetekben erősen megnőtt a fertőzöttek száma. A koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsa időközben már az esetek 98 százalékát teszi ki. Az országban a járvány kitörése óta csaknem 957 ezer fertőzöttet azonosítottak, akik közül 17 307-en hunytak el a kórban.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!