2p

Kezdeményezik, hogy a felsőoktatási intézmény állami alapítású vagyonkezelő alapítvány által fenntartott egyetemmé alakuljon át. 

Erről rendkívüli ülésén, 65 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül döntött az egyetem szenátusa csütörtökön.

A napirenden szereplő személyi kérdések miatt zárt ajtók mögött tartott tanácskozáson elfogadott határozat szerint a Debreceni Egyetem kezdeményezi a fenntartónál az áttérést az új szervezeti formára, az egyetem valamennyi eddigi tevékenységének folytatásával, beleértve a betegellátást is - tájékoztatta az egyetemi sajtóiroda az MTI-t.

A Debreceni Egyetem főépülete (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
A Debreceni Egyetem főépülete (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A szenátusi határozat megerősíti, hogy

"a Debreceni Egyetem a hagyományos tudományegyetemi diszciplínák mellett továbbra is kiemelten kezeli az egészségipar, multidiszciplináris agrár- és élelmiszertudományok, műszaki tudományok, tanárképzés fókuszterületeket".

Néhány nappal ezelőtt lapunk is beszámolt arról, hogy az egyetem alapítványi fenntartásba kerülhet. Idéztük Bács Zoltán kancellárt, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy szerinte az alapítványi modellel a jövőben az egyetem működését nem gátolnák, lassítanák a kormányzati és költségvetési hivatali szférára érvényes eljárási szabályok, rugalmasabban tudna reagálni a környezet igényeire, változásaira. 

A vagyonkezelői alapítványok egyik legfontosabb ismérve ugyanis például az, hogy nem vonatkoznak rájuk a központosított közbeszerzés szabályai. Cikkünkben megnéztük, hogy az alapítványi modellváltás küszöbén álló egyetem mostanában milyen közbeszerzéseket folytatott le és azokon kik nyertek. Részletek >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!