TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az Orbán-család volt cége is príma évet zárt tavaly, a NAKK Zrt.-ből ki is vették a 217 millió forintos osztalékot.

Rekord évet zárt 2019-ben a NAKK Nemzetközi Alapanyag és Késztermék Kereskedelmi Zrt. (NAKK), amelyet 2016-ban alapított Orbán Áron, a miniszterelnök öccse. Az 51 százalékos részvénycsomagját az igazgatóság egyik tagja, Bihari Lajos vásárolta meg 2018-ban, aki ma is az Orbán-család bizalmi embere, hiszen ő az ügyvezetője a kormányfő apjának Nehéz Kő Kft. nevű szállítmányozó cégének.

A NAKK Zrt. egy építőanyag-nagykereskedő cég: a 2018-as 1,5 milliárd forintos forgalom után tavaly már sikerült 3,9 milliárd forintos forgalmat bonyolítani. A profit pedig fel is ugrott 88 millió forintról 208 millió forintra. Ezt pedig nem hagyták bent a cégben.

A közgyűlés úgy dönt, hogy a Társaság az eredménytartalékból 217 633 000 forint összeget osztalék kifizetésre fordítson - szerepel a júniusi közgyűlés határozatában.

Tavaly egy közbeszerzést nyertek meg: a MÁV Zrt. vasúti pályafelújítási, karbantartási munkáihoz szükséges szemcsés keveréket kellett beszerezniük 31,5 millió forint értékben. Tehát 217 millió forintot kivettek a cégből, amelyben Bihari Lajos a többségi tulajdonos, aki ügyvezető Orbán Viktor miniszterelnök apjának, Orbán Győzőnek a Nehéz Kő Kft. nevű cégében és korábban amúgy éppen a MÁV-nál töltött be vezető pozíciókat.

Lapunk írta meg, hogy a Nehéz Kő szállítmányozó cég is rekord évet zárt 2019-ben: 2,9 milliárd forintos forgalom után 139 millió forintos nyereség jött össze, amit a NAKK-hoz hasonlóan szintén az utolsó fillérig kivett osztalék formájában Orbán Győző.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A kormányfő másik öccse, ifj. Orbán Győző is növekvő tendenciát mutat, hiszen cége, a Hahót Tőzeg Kft. tavaly először lett nyereséges. A társaság 2017-ben vált ki a miniszterelnök családja által tulajdonolt a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-ből, de 2017-ben és 2018-ban is veszteséges lett.

Tavaly sem gazdagodott meg a cégből, de a forgalom már 118 millió forintra növekedett, ami egymillió forintos profithoz volt elég. Ezt nem is vette ki a cégből ifj. Orbán Győző, akinek 26 százalékos tulajdona van a GAMMA ANALCONT Kft.-ben. Ennek a cégnek még nem ismert a beszámolója.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.