<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Magyarország munkaerőpiaca kiheverte a világjárványt. Az álláskeresők száma 2021 elejére 300 ezer alá csökkent. Az elmúlt tíz hónapban pedig további 50 ezer fővel mérséklődött.

Az  Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szerint az októberi adatok azt mutatják, hogy a regisztrált álláskeresők száma 246 ezer körül van. Schanda Tamás elmondta, a magyar munkanélküliségi ráta a legalacsonyabbak közé tartozik Európában. A legtöbb új munkahely a tartós versenyképességet megalapozó ágazatokban, az IT szektorban, a szakmai, tudományos tevékenységekben és az építőiparban jött létre. A piaci tapasztalatok is azt mutatják, hogy a munkaadóknak jelenleg nem könnyű szakképzett munkavállalót találniuk, különösen nehéz olyan dolgozót, akinek munkája minőségben is kiváló.

Dübörög a munkaerőpiac, legalábbis a számokat tekintve. A minőséggel már vannak gondok. (MTI)Dübörög a munkaerőpiac, legalábbis a számokat tekintve. A minőséggel már vannak gondok. (MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.