1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Kúria a Greenpeace-nek adott igazat.

 

Óriási győzelem: a Kúria a Greenpeace-nek adott igazat a Fertő ügyében - tette közzé Facebook-oldalán a nonprofit szervezet magyarországi részlege.

A Kúria a Győri Törvényszék korábbi ítéletét semmisítette meg. Eszerint a Greenpeace-nek kellett volna bizonyítania, hogy az egész évben végzett kotrás a Fertőben károkat okoz a természetben, és az ott élő védett állatokat veszélyezteti, elpusztíthatja. Most a Kúria ezzel szemben kimondta, hogy a beruházónak kell bizonyítania, hogy a tevékenysége nem károsítja a természetet.

A mostani ítélet a Greenpeace szerint más természetvédelmi ügyekben is irányadó lehet, ezzel túlmutat a Fertő ügyén. A szervezet meggyőződése, hogy nagyon sok más szervezetnek is segítségére lesz, hogy hatékonyan és bátran lépjenek fel a rövid távú, szűk csoportok anyagi érdekeit érvényesíteni akaró pusztítás ellen.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!