2p

Propagandára, Paks 2-re, Budapest-Belgrád vasútra például egyáltalán nem költenének.

Az Árnyékkkormány alternatív költségvetést készített, amit a DK frakciója be is nyújtott a magyar Országgyűlésbe, és ami az áremelések helyett a béremelésekre koncentrál. Az Árnyékkormány elkészítette az orbáni infláció letörését szolgáló 13 pontját, és megalkotta béremelési csomagját, és kiszámolta azt is, miből finanszírozhatók a fizetésemelések - közölte a párt csütörtökön.

Azt írják: az Árnyékkormány elvenné a propagandára fordított százmilliárdokat Rogán Antal minisztériumától, nem adna egy fillért sem a bukásra ítélt paksi atomerőmű-bővítésre, ahogy a Budapest-Belgrád vasútra sem, és nem pazarolná a közpénzt sporteseményekre, állami rendezvényekre.

"Ezzel összesen 1780 milliárd forintot lehetne megtakarítani a költségvetésben, amivel előteremthetnénk a fedezetet az ötpontos béremelési csomagunkra."

Több kerülne a pénztárcákba a DK javaslatai szerint. Fotó: Privátbankár
Több kerülne a pénztárcákba a DK javaslatai szerint. Fotó: Privátbankár

A Dobrev Klára Árnyékminiszterelnök által jegyzett közlemény az alábbi 5 pontot sorolja fel: 

  1. Megvalósítanák Magyarországon is az Európai Unió által már elfogadott európai minimálbér-szabályozást.
  2. Megerősítik az oktatást, a szakképzést és a szakszervezetiséget, hiszen jobb képzettséggel és erősebb érdekvédelemmel magasabb béreket lehet kiharcolni a munkahelyeken.
  3. Kidolgoztak egy igazságosabb, a béremeléseket segítő adórendszert a kis- és közepes vállalkozások számára.
  4. A jövőben csak azoknak a cégeknek adnának állami és uniós támogatást, amelyek versenyképes fizetést adnak a dolgozóiknak.
  5. Pontosan kiszámolták, hogy miből lehet előteremteni a költségvetésben a közalkalmazottak, köztük a tanárok, az egészségügyi és szociális dolgozók jelentős béremelését.
     

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!