2018. augusztus 2. 09:38
mfor.hu

Jelentősen visszaesett a tavalyi első félévhez képest az elrendelt túlórák száma a honvédségnél, de még így is őrült sokról beszélhetünk.

Rengeteget túlóráztak idén az első félévben is a magyar katonák, 2017 első hat hónapjában 2,9 millió órát töltöttek túlszolgálatban, ez 2018-ban már "csak" 1,9 millió óra volt - derül ki Benkő Tibor, honvédelmi miniszter írásbeli válaszából, amelyet Harangozó Tamás MSZP-s képviselő írásban feltett kérdéseire adott.

A minisztérium adatai alapján a választások előtti hónap, a március volt az, amikor a legtöbb túlszolgálatot rendelték el, több mint 364 ezer órát. A legkevesebbet pedig februárban: 274 ezret.

Forrás: parlament.hu Forrás: parlament.hu

Benkő Tibor válasza szerint az 1,9 millió túlóra ellentételezésére a minisztérium közel 6,5 milliárd - egészen pontosan 6 465 639 154 - forintot költött.

A szolgálati törvény rendelkezései szerint, ha a szolgálat érdeke vagy rendkívüli eset megelőzése vagy elhárítása, következményeinek felszámolása, továbbá egyéb előre nem látható körülmény bekövetkezése szükségessé teszi, az állomány tagja munkanapon, heti pihenőnapon, munkaszüneti napon a szolgálatteljesítési időn túl is kötelezhető arra, hogy szolgálatot teljesítsen.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.