2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Így csak később lehet jobb a megítélésünk. 

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő a péntekre kitűzött időpontban, így érvényben maradt a befektetési ajánlású, "Baa2" szintű, magyar szuverén osztályzat és annak stabil kilátása. A magyar államadósság-kötelezettségeket mindhárom globális hitelminősítő a befektetési kategóriában tartja nyilván. Ez volt Magyarország első idei felülvizsgálati dátuma a Moody's által kijelölt éves menetrendben.

A Moody's szerint a térségünkben azonos folyamatok lesznek. Fotó: MTI/AP
A Moody's szerint a térségünkben azonos folyamatok lesznek. Fotó: MTI/AP

A cég legközelebb szeptember 1-én veszi napirendre a magyar államadós-besorolás minősítését. A szuverén osztályzatok felülvizsgálata nem kötelező a kitűzött időpontokban. Az EU csak annak előzetes beterjesztését írja elő a hitelminősítők számára, hogy az európai uniós államadósok besorolásainak előre tervezett felülvizsgálatait mikor hajtanák végre az adott évben, de az nem előírás, hogy a kijelölt napokon a hitelminősítőknek el is kell végezniük e vizsgálatokat.

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő - a Moody's mellett a Fitch Ratings és a Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege, az S&P Global Ratings - egyaránt a befektetési ajánlású sávban tartja nyilván Magyarországot.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!