1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A problémát az okozta, hogy a kormány hatósági árat vezetett be a 11,5 kilogrammos kiszerelésű palackokra, amelyeket rögzített áron, 5175 forintért kellett árulni.

Eltörlik a PB-palackok hatósági árát: Németh Szilárd rezsibiztos azzal indokolta a döntést, hogy a 2013-ban bevezetett hatósági árakat a kereskedők az utóbbi időben a szabályok megkerülésével nem érvényesítik. A hvg.hu cikke szerint a problémát az okozta, hogy a kormány hatósági árat vezetett be a 11,5 kilogrammos kiszerelésű palackokra, amelyeket rögzített áron, 5175 forintért kellett árulni.

Ezek után több gyártó elkezdett kisebb, 10,9 kilogrammos PB-palackokat forgalmazni, drágábban, 7-8 ezer forintos áron, mint a hatósági áras nagyobb töltőtömegűt, amiből amúgy is hiány alakult ki.

A kormánypárti politikus törvénymódosító javaslata kötelezi az energiahivatalt, hogy „a PB-gáz forgalmazók tevékenységét, a forgalmazott termékek volumenét és a PB-gáz forgalmazók tevékenységével kapcsolatos költségeket” figyelemmel kísérje és negyedévente tegyen közzé erről elemzést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!