2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az állami energiacég a rezsicsökkentésnek nevezett tavalyi rezsiemelés óta júliusig a valóságosnál ennyivel több, a hatósági árak révén a piaci árakhoz képest elért lakossági „megtakarítást” mutathatott ki.

Két hónappal meghosszabbította a Gazdasági Versenyhivatal a határidőt, hogy eldöntse, vizsgálatot indítson-e a gázszámlákra írt spórolás számai miatt – írta meg a Népszava. A GVH-nál Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője tett bejelentést, szerinte ugyanis félrevezető az, ahogyan a számlákra kiírják, mennyit spórolt a felhasználó a rezsicsökkentés miatt.

Az MVM ugyanis azt nézi, hogy mennyi volt a megtakarítás a köbméterenkénti 1020 forintos „világpiaci árhoz” képest (ebből nem is csinál titkot, a számla magyarázó lapján ez ott szerepel), csakhogy a magyarországi orosz gázár alapjául szolgáló holland gáztőzsde csak tavaly augusztusban állt ezen, illetve pár napig ennél magasabb szinten, azóta nagyjából az ötöde ennek a piaci ár.

A Népszava most több gázszámlát is átnézett, és ebből a nem reprezentatív mintából azt a következtetést vonta le, hogy még az 1020 forintos világpiaci árra sem jönnek ki az azokon látott számok. Van olyan számla, amelyen 1158 forintos árnál jönne ki az azon bemutatott megtakarítás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!