TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Míg október 21-étől a benzinért átlagban 2 forinttal kevesebbet, addig a gázolajért 2 forinttal többet kell fizetni.

A holtankoljak.hu közlése szerint szerdától újra változnak a hazai üzemanyagárak. A benzin ára bruttó 2 forinttal csökken, a gázolaj ára viszont bruttó 2 forinttal emelkedik várhatóan.

A forint jelentős gyengülése téríthette el a két fajta árváltozását. Fotó: MTI A forint jelentős gyengülése téríthette el a két fajta árváltozását. Fotó: MTI

Így az átlagárak október 21-étől a következőképpen alakulnak: 

95-ös benzin: 366 forint/liter

Gázolaj: 369 forint/liter 

Ez azt is jelenti, hogy másfél hónap után ismét változott a helyzet: a gázolajért kell többet fizetni, mint a benzinért, erre utoljára szeptember elején volt példa.

A múlt héten kisebb-nagyobb kilengésekkel, de a Brent olaj hordókénti ára a 42 dolláros szint körül mozgott. 41,5 és 43 dolláros ártartományban változott az árszint, jelenleg 42,82 dollár a Brent. 

A forint árfolyama viszont jelentősebben gyengült a dollárral szemben, hiszen most már 311 forintot kell fizetni 1 dollárért, ez az egy héttel korábbihoz képest 3 százalékos gyengülés. Az, hogy a két üzemanyagfajta ára ellentétesen változik - ami ritkán szokott előfordulni -, éppen azzal magyarázható, hogy a forint nagyobb mértékben romlott, mint amennyivel a gázolaj viszonyítási alapja olcsóbbodott.

Az elmúlt két hétben minden jel arra mutatott, hogy a hazai piacon áremelés következik be a magyar benzinkutakon - jelezte előre vasárnap a holtankoljak.hu. Ehhez képest a benzin ára csökkent bruttó 5 forintot az előző hetekben.

Markánsan újra közbeszólnak a koronavírus-járvány okozta események, hiszen világszerte újabb korlátozások léptek életbe, ami azonnal a közlekedésre, és így főleg a benzin felhasználásra van komoly hatással. Úgy tűnik, hogy a helyzet nem javul, így a kereslet jelentős visszaesése miatt kisebb valószínűséggel van arra esély, hogy a következő hetekben áremelést lássunk a hazai kutakon. Ezt a várakozást csak a forintárfolyam változása befolyásolhatja - mint az történik ezúttal is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.