1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ezt fogjuk nézni a boltokban február 1-től, a kormany.hu-n rögtön hiba is került a szövegbe.

Újabb részletek derültek ki a néhány nap múlva életbe lépő élelmiszerárstopról. A friss Magyar Közlönyben ez Rogán Antal jegyezte rendelet rögzíti az eredeti rendeletben előírt „tájékoztatási kötelezettség” részleteit.

Ez alapján az árstopról szóló tájékoztatót a rendeletben érintett üzletek „vásárlók által használható összes bejáratánál, az üzletben szokásosan használt információs táblákkal megegyező méretben” kell elhelyezni. A tájékoztató mérete és pontos formája az érintett üzletek méretétől is függ, mindenesetre „a hipermarket, nagyméretű szupermarket, szupermarket, diszkont és a diszkont területi minimumánál kisebb, de bruttó 200 m2-nél nagyobb alapterületű üzletet üzemeltető kereskedő” számára az alábbi dokumentumot kötelező kihelyezni, „legalább 297×420 milliméter nagyságú (A3 méret) méretben, jól látható információs táblán.

A tábla a kormany.hu-n szereplő változata
A tábla a kormany.hu-n szereplő változata

Igen, jól látja a kedves olvasó, a kormany.hu oldalról letölthető verzió egy kissé furcsára sikerült. De sebaj, a rendelet mellékletében még helyesen szerepel a tábla, íme:

És a Közlönyben található verzió
És a Közlönyben található verzió

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!