<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Ezt fogjuk nézni a boltokban február 1-től, a kormany.hu-n rögtön hiba is került a szövegbe.

Újabb részletek derültek ki a néhány nap múlva életbe lépő élelmiszerárstopról. A friss Magyar Közlönyben ez Rogán Antal jegyezte rendelet rögzíti az eredeti rendeletben előírt „tájékoztatási kötelezettség” részleteit.

Ez alapján az árstopról szóló tájékoztatót a rendeletben érintett üzletek „vásárlók által használható összes bejáratánál, az üzletben szokásosan használt információs táblákkal megegyező méretben” kell elhelyezni. A tájékoztató mérete és pontos formája az érintett üzletek méretétől is függ, mindenesetre „a hipermarket, nagyméretű szupermarket, szupermarket, diszkont és a diszkont területi minimumánál kisebb, de bruttó 200 m2-nél nagyobb alapterületű üzletet üzemeltető kereskedő” számára az alábbi dokumentumot kötelező kihelyezni, „legalább 297×420 milliméter nagyságú (A3 méret) méretben, jól látható információs táblán.

A tábla a kormany.hu-n szereplő változata
A tábla a kormany.hu-n szereplő változata

Igen, jól látja a kedves olvasó, a kormany.hu oldalról letölthető verzió egy kissé furcsára sikerült. De sebaj, a rendelet mellékletében még helyesen szerepel a tábla, íme:

És a Közlönyben található verzió
És a Közlönyben található verzió