1p

A Digitális Szolgáltatások Felügyeletének szankcionálási jogköre is lesz. 

Egy újabb állami felügyelet létrehozásának terve derül ki a kedden az Országgyűlésnek benyújtott friss törvényjavaslatból, amelyet a hvg.hu szúrt ki. 

 A digitális államról és a digitális szolgáltatásokról szóló, 90 oldalas jogszabálytervezet jelenti a törvényi keretet a már bejelentett, jövőre induló Digitális Állampolgárság Programhoz (DÁP), fő újítása egy olyan mobilapplikáció, amelyen keresztül számos közszolgáltatást intézhetünk majd telefonunkról.

Egy frissen benyújtott keretszabály-tervezet szerint létrehozzák a Digitális Szolgáltatások Felügyeletét, “a jelenlegi elektronikus ügyintézési felügyeletnél erősebb szankcionálási jogkörrel felruházva, továbbá az új szervezet ellenőrzi az együttműködési kötelezettségek betartását, és eljár azok megsértése esetén".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!