2020. március 31. 18:26
mfor.hu

Egy éjszaka alatt 14 százalékkal ugrott a fertőzöttek száma – jelentette be az állam kormányzója.

Andrew Cuomo elmondása szerint kedd reggelre 75 795 fertőzöttet (ebből 43 139 fő New York városában él), és 1550 halálos áldozatot tartottak számon a régióban. Az államban jelenleg 2710 ember van lélegeztetőgépen az intenzív osztályokon, míg az összesen elvégzett tesztek száma elérte a 205 ezret, amely az összlakosság 1 százalékának felel meg. Mint mondta:

Elegem van abból, hogy a legelső naptól kezdve mindig két lépéssel előttünk jár a vírus – alábecsültük ezt a járványt, sokkal veszélyesebb, mint amire számítottunk.

Cuomo a hét elején azzal a kéréssel fordult az USA egészségügyi dolgozóihoz, hogy jöjjenek az államba és segítsék megfékezni a vírust, mivel az előbb-utóbb az ország más részeiben is ilyen komoly károkat fog okozni. A kormányzó jelenleg úgy számol, hogy a koronavírus 14-21 napon belül tetőzik majd az államban, addig azonban folyamatosan növekedni fog az esetszám.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.