<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem lesz könnyű hazajönni a nyaralásból.

Az országos tisztifőorvos határozata alapján Spanyolországot a zöldből átsorolták a sárga zónába a járványügyi skálán. Ez azt jelenti, hogy a hatóság megítélése szerint az aktuális fertőzöttség mértéke már nem "alacsony", hanem "kevésbé súlyos" az országban. A határozatot augusztus 7. napjától kell alkalmazni a Határozatok Tárában tegnap este megjelent közlemény szerint.

Paradicsom Ibizán - meg kell fizetni az árát (Forrás: Depositphotos)Paradicsom Ibizán - meg kell fizetni az árát (Forrás: Depositphotos)

A sárga jelzés azt jelenti, hogy az érkező a Magyarországra való belépéskor hatósági házi karantén elrendeléséről szóló iratot és piros cédulát kap, melyet köteles a lakása vagy háza bejáratára kiragasztani. Továbbá a beléptetéskor egészségügyi szűrővizsgálat alá kell vetnie magát.

Mentesülhetnek a karanténnal járó procedúra alól azok, akik hitelt érdemlően, okirattal tudják bizonyítani angol vagy magyar nyelven, hogy a belépést megelőző hat hónapba már átestek a COVID-19 betegségen. Illetve ha a belépést ,megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett, negatív PCR-teszteredményt tudnak felmutatni.

Aki pedig karanténba kényszerül, és sárga országból érkezik, kérlmezheti a mentességet, melynek feltétele a mintavétel. Amennyiben ez negatív, akkor a sárga besorolású országból érkező kiszabadulhat a karanténból, de egy újabb PCR-teszt elvégzésére kötelezett.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A piros besorolású országból érkezők viszont a karantén ideje alatt kötelezettek két negatív teszteredményt produkálni.

Jelenleg 12 országot sorolnak a sárga zónába, Spanyolország mellett például Kanadát és az Egyesült Államokat.

Arról, hogy egyre nagyobb a baj Spanyolországban, megugrott a fertőzöttek száma, laptársunk, a Privátbankár írt pár napja. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.