<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Már a 20. hét nézettségi adatainál járunk a 2023-as évben, ezek rögtön meglepetést is hoztak.

Azután, hogy egy héttel korábban véget ért az RTL saját gyártású sorozata, a főműsoridő első helyére egy vetélkedő érkezett, a ’Tippelj és vidd el!’ az amerikai legendás vetélkedő, a ’Price is Right’ honosított változata Istenes Bence vezetésével. A termékár-megtippelős játék egyelőre meglehetősen szolid számokkal indította pályafutását a hazai tévénézők képernyőjén, egyedül a nyitó adás tudott 500 ezer feletti nézettséget, míg az átlagos heti nézettség 430 ezer körül alakult. A kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18-49 éves korcsoportban elért átlagos 13,8 százalékos közönségarány szintén meglehetősen gyenge teljesítmény, különösen egy új szériától.  

A műsorsáv második felében az ’A mi kis falunk’ érkezett, a saját gyártású sorozat a hétköznapokon elég halovány eredményt ért el 270 ezres átlagnézettségével és a 18-49 éves korcsoportban hozott, tényleg kifejezetten gyenge, 10,5 százalékos közönségarányával.

Nem volt ellenfele a Szerencsekeréknek

Mostanra talán már olvasóink sem lepődnek meg azon, hogy a 20. hetet ismételten letarolta a Szerencsekerék a teljes lakosság körében, a vetélkedő 720 ezres átlagnézettségével csak saját magával versenyzett a hét legnézettebb műsora címért.

A győztes egyébként végül a csütörtöki adás lett, ekkor 761 ezren követték Kasza Tibiéket a TV2-n.

A Szerencsekerék a TV2 más műsoraival szemben hagyományosan jól teljesít a fiatalabb, kereskedelmi korcsoportban is, itt a csütörtöki adás kereken 20 százalékos közönségarányt tudott, míg összességében a héten a vetélkedőt 18 százalék körüli átlag jellemezte – ez egyébként valamennyivel gyengébb, mint a korábbi hetek teljesítménye.

A csatorna főműsoridejének második felében továbbra is második évadjára nemrég visszatérő ’Párharc’ érkezett, a sztárpáros vetélkedő a megelőző héthez képest csak gyengült, és mostanra már csak átlagosan 350 ezres nézettséget tudott teljesíteni részenként. A széria a fiatalabbakat nem igazán érdekli, és csak 11,5 százalékos közönségarányt hozott.

Mit néztek a héten a magyarok? Fotó: Depositphotos
Mit néztek a héten a magyarok? Fotó: Depositphotos

Jutott egy meglepetés is szerdára

A héten megrendezték a Bajnokok Ligája elődöntők visszavágóját, melyek közül a Manchester City és a Real Madrid párosítása többeket érdekelt az olasz házi csatánál (AC Milan-Inter párharc volt a másik elődöntőn). A jelentős, 4-0-s manchesteri győzelmet hozó meccs a magyarokat is érdekelte, hiszen 530 ezren ültek az M4 képernyője előtt. Ami azonban ennél is érdekesebb, hogy

a meccs a 18-49-es korcsoportban a hét legnézettebb műsora lett, hiszen a szegmensben elért 226 ezer nézőjével és 22 százalékos közönségarányával nem talált legyőzőre.

Így alakult a hétvége

Szombaton ismételten a megszokott felállás valósult meg, hiszen a hétköznapokon elég felejthetően teljesítő ’A mi kis falunk’ megint simán nyerni tudott szombat este, és 602 ezres nézettséget ért el a párhuzamosan adott ’A vasmacska kölykei’ film 306 ezres eredményével szemben. Vasárnap szintén filmek kerültek terítékre, azonban érdemleges nézettséget egyik csatorna sem tudott hozni: úgy tűnik, inkább a jó időjárásra voksoltak a magyarok.

Már a nézettségi adatokon is látszik, hogy jön a nyár

 A 20. héten egyértelművé vált, hogy közeledik a nyár, hiszen szinte minden műsor veszített a nézettségéből. Egyelőre úgy tűnik, egyik csatorna sem lehet elégedett új vetélkedői nézettségével, de azért a Szerencsekeréknek köszönhetően a TV2 meg tudta szerezni a heti győzelmet.

A 18-49-es évesek körében mért, átlagos napi közönségarányok harcában a TV2 kerekedett felül, miután 13,4 százalékos átlagot ért el az RTL 12,6 százalékával szemben.