1p

A 134. kantoni vásár alkalmából rendezett sajtótájékoztatón hangzott el a nagy bejelentés.

"Mi szeretnénk Kína európai hídfőállása lenni. A kínai nagyvállalatok Magyarországot már fontos célországnak tekintik. Emellett szeretnénk, ha minél több magyar vállalkozás is szerephez jutna a két ország kapcsolatrendszerében" – hangsúlyozta Nádasi Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata elnöke a 134. kantoni vásár alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.

Majd így folytatta: ehhez segítséget nyújthat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-ping meghívására a közeljövőben Kínába utazik, amitől a szakemberek azt remélik, hogy látogatása tovább erősíti a kínai-magyar kapcsolatokat. 

Hszi Csin-ping várja Orbán Viktort. Fotó: Depositphotos
Hszi Csin-ping várja Orbán Viktort. Fotó: Depositphotos

Laptársunk, az ugyancsak a Klasszis Média által megjelentetett Privátbankár megkeresésére a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan megerősítette, hogy

Orbán Viktor miniszterelnököt a kínai elnök meghívta Pekingbe. Októberi programja során a kormányfő részt vesz a Belt and Road Initiative (BRI) konferencián.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!