2019. július 17. 14:43

Másoknak is távozniuk kellett a posztjukról a kormányban.

A tegnapi Magyar Közlöny szerint az igazságügyi miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök felmentette tisztségéből Schmitt Pál Pétert, a tárca helyettes államtitkárát. A július 16.-i hatályú rendelkezés célszemélye nem más, mint a volt köztársasági elnök, a plágiumbotrány miatt távozni kényszerült Schmitt Pál unokaöccse.

Schmitt Pál Schmitt Pál

Nem ez az egyetlen változás a minisztériumban, szintén ebben a közlönyben tették közzé, hogy távozik az igazságügyből Molnár Zoltán közigazgatási államtitkár is. Vagyis az új miniszter, Varga Judit érkezésével felbolydult a tárca élete.

Nem tartozik szorosan ide, de Takács Szabolcs Ferencnek, a Miniszterelnökség államtiktárának is távoznia kell posztjáról, erről szintén a tegnapi közlönyben rendelkeztek. Takácsot egyébként akkor nevezték ki erre a posztra, amikor Varga Judit is államtitkári rangra jutott a Miniszterelnökségen. A távozó államtitkár európai uniós ügyekkel foglalkozott, de kormányzati jelzések szerint a róla szóló döntésnek nincs köze a Miniszterelnökség és az Igazságügyi Minisztérium feladatainak átcsoportosításához, ami által az uniós ügyek egy része átkerül az IM-be.