<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Minden esetben számlát kell kérni - tudhatják meg a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) animációs kisfilmjéből a Kisfaludy-pályázat győztesei, köztük Simicska Lajos és több fideszes képviselő is.

Közel ötperces tájékoztató videóban magyarázza el a turisztikai ügynökség többek között Simicska Lajosnak, valamint Szatmáry Kristóf, Becsó Károly és Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselőknek is, hogy miként kell szabályosan felhasználni a Kisfaludy-pályázatokból szálláshelyek fejlesztésére számukra is megítélt vissza nem térítendő állami támogatást. Mi is megtekintettük a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt álló MTÜ animációs kisfilmjét és kijegyzeteltük, hogy pontosan mi is most a teendőjük a szerencsés nyerteseknek:

  1. A kiadások megtervezése egy vonalas füzetben
  2. Nem módosulhat a szállás szobáinak és férőhelyeinek száma
  3. 20 ezer forintnál olcsóbb eszközök - például metszőolló - nem számolhatók el
  4. Be kell kérni ajánlatokat a kivitelezéshez: egymillió forint alatt elég egy ajánlat, afelett viszont már 3 lehetséges kivitelezőt kell megversenyeztetni
  5. Minden esetben kérni kell számlát
  6. Ha a számlák összege alacsonyabb a támogatási összegnél, akkor a különbözetet vissza kell fizetni az MTÜ-nek
  7. A kivitelezés fontosabb szakaszait fotókkal kell dokumentálni
  8. Záróbeszámolót kell benyújtani legkésőbb 2021. március 31-ig
  9. Legalább 3 évig még szálláshelyként kell működni

Lesz tehát dolga bőven Simicska Lajosnak, hiszen a Fidesz volt pénztárnokának utolsó megmaradt cégének, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-nek nem is egy, hanem rögtön két pályázatát hirdették ki nyertesnek összesen 8 millió forinttal.

Szatmáry Kristóf azonban a videó nélkül is jól tájékozott lehet, hiszen a fideszes képviselő tagja a parlament turisztikai albizottságának is, ahol az MTÜ vezetői előre beszámoltak, hogy milyen Kisfaludy-pályázatokat szándékoznak még kiírni. Lapunk írta meg, hogy a kormánypárti képviselő szintén 8 millió forintot kapott a badacsonyi panziójára.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Összességében azonban Simicska Lajos és Szatmáry Kristóf is egy viszonylag ismeretlen fideszes országgyűlési képviselőnek, Witzmann Mihálynak lehet hálás az állami támogatásért.

Év elején személyesen kezdeményeztem miniszterelnök úrnál, hogy a magánszálláshelyek fejlesztését is támogassa a kormány. A tárgyalások eredményesnek bizonyultak, így a Magyar Turisztikai Ügynökség már májusban meghirdette a magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázati felhívást. A kezdeményezéssel az volt a célom, hogy a szállodák, kempingek és a panziók mellett a legkisebbek, azaz a magánszálláshely-kiadók is részesülhessenek állami támogatásban - büszkélkedett el Witzmann Mihály július 31-én a Facebook-oldalán.

Összességében tehát saját elmondása szerint egy fideszes országgyűlési képviselő lobbizta ki Orbán Viktor miniszterelnöknél, hogy a kormányzati felügyelet alatt álló MTÜ pályázatán végül Simicska Lajos és több fideszes képviselő is milliókat nyerjen.

Az MTÜ vezérigazgatója, Guller Zolán jelentette be, hogy lezárult a Kisfaludy-program magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázata; a másfél hónapos időszakban több mint 16 ezer vidéki szálláshely pályázott, közülük 13 471 szálláshely kaphat augusztusban szobánként egymillió forint vissza nem térítendő támogatást, összesen mintegy 45 milliárd forintot a kormánytól. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.