2p

Meglepődtek a kereskedők a kormány döntésén.

Meglepetésként érte a szektort, de a részleteket és a pontos jogszabályt még nem ismerjük,

reagált lapunk kérdésére Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára arra a hírre, miszerint a már meglévő intézkedések mellett egy újabb lépésről döntött a kormány.

Akciók meghirdetésére fogja kötelezni a kormány a boltokat: nagyjából 20 kategória jön létre - a boltoknak a kategóriában legalább 1-1 terméket kell az akció előtti 30 nap legalacsonyabb áránál legalább 10 százalékkal olcsóbban kell adnia a boltoknak - magyarázta Szentkirályi Alexandra.

A termékeknek hetente váltakoznia kell, az árstopos termékeket nem lehet akciózni, az intézkedés legkésőbb július elsején érvénybe lép, a részletszabályok pedig még kidolgozás alatt állnak.

Fontos részlet lesz még, hogy mennyi ideig kell tartania az akciónak: 10 percig vagy például két hétig. Illetve a pontos termékkör sem ismert még. Vámos György szerint ezzel a döntéssel a kereskedők megint lemondanak az árbevételük egy részéről, de úgy látja, mivel a kiskereskedelmi fogyasztás eleve 10 százalékkal csökkent, ezért az áthárításra már kevesebb lehetőség lesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!